5 Temmuz 2013 Cuma

Açma

MALZEMELER:

3 su bardağı süt

1 yemek kaşıgı kuru maya

2 yemek kaşıgı şeker

1 tatlı kaşıgı tuz

1 su bardagı sıvı yag

alabidigine un .
Börek Tarifi:


Sütü bi kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yağı koyalım sonrada ılıyan mayalı… sütü de içine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yağlı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır ağzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bi kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yağla elinizi yağlayarak hamuru alıp istediginiz şekili verin 200 dereceli fırında pişirin herkesin ayıla bayıla yediği çok yumuşak pufudik açma tarifini sizlerle paylaşmak istedim afiyet olsun …

0 yorum:

Yorum Gönder