10 Temmuz 2013 Çarşamba

Baklalı Kereviz

Malzemeler

•  1 su bardağı kuru bakla

•  2 adet soğan

•  1 çay bardağı zeytinyağı

•  4 tane kereviz

•  1 limonun suyu

•  2 kesme şeker

•  1 demet dereotu

•  2 diş sarmısak

•  tuz
Baklalı Kereviz Tarifi

1   Baklaları akşamdan ıslatın.

2   Soğanları doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alın ve soğanla kavurun. Şeker, tuz ve baklaları ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

3   Kerevizleri ikiye bölün. Ortalarını oyun. Başka bir tencereye dizin. Üzerine limon suyu, kalan zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.


4  Kerevizler soğuduktan sonra servis tabağına alın. Ortalarına baklayı koyun. Kıyılmış dereotu ve sarmısakla servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder