10 Temmuz 2013 Çarşamba

Fırında Pırasa

Malzemeler

•  1 kg pırasa

•  2 soğan

•  1 su bardağı pirinç

•  1,5 su bardağı su

•  2 yeşil biber

•  1 çay bardağı zeytinyağı

•  1 limonun suyu

•  1 adet kesme şeker

•  kırmızı toz biber

•  tuz

•  karabiber

Fırında Pırasa Tarifi

1   Pırasaları ince ince kıyın. Soğanları piyazlık doğrayın.

2   Bir tencerede zeytinyağı ile soğanı kavurun. Soğan pembeleşince ince doğranmış biberleri ve pırasayı da ekleyin. Tuzu ve şekeri ilave ederek kendi suyuyla 10 dakika pişirin. Pırasayı bir fırın tepsisine yayın.

3   Ayrı bir tencerede pirinci ve 1,5 bardak suyu haşlayın. Suyunu çekince ateşten alın. Kırmızı biber ve karabiber ekleyerek karıştırın ve tepsideki pırasanın üzerine ekleyin.

4   Tepsiyi fırına sürün ve orta ısıda 15 dakika pişirin.


5   Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine limon suyu gezdirin. Arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder