10 Temmuz 2013 Çarşamba

Fırında Patlıcan

Malzemeler

•  3 bostan patlıcan

•  2 domates

•  2 yeşil biber

•  100 gr. beyaz

•  1/2 dem el maydanoz

•  1 kahve fincan, zeytinyağı

•  karabiber
Fırında Patlıcan Tarifi

1    Patlıcanları fırında veya bir tavada hızlı ateşte çevirerek közleyim

2    Közlenmiş patlıcanların sap kısımlarından başlayarak boyuna ikiye bölün. Patlıcanların içlerini kaşıkla boşaltın. Fırın tepsisine dizin.

3   Ayırdığınız patlıcan içlerini irice kıyın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri, küçük doğranmış yeşil biberleri, ufalanmış beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanozu ve yarım fincan zeylin yağını katın ve karıştırın.

4   Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.


5    Kalan zeytinyağını patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerine karabiber serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder