5 Temmuz 2013 Cuma

Bakla Çorbası

Malzemeler
100 gr. bakla
5 diş sarmısak
1 adet soğan
1,5 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Bakla Çorbası Tarifi

Baklalarm kılçıklarını temizleyip küçücük doğrayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte sarımsakları da ekleyip birazcık kavuralım. Baklaları ilave edelim. Un katı-p karıştıra karıştım unun sararmasını sağlayalım. Un sararınca bir bardak sütü yavaş yavaş ilave edelim. Suyunu ekleyip, tuzunu ayarlayalım. Baklalar iyice pişip çorba kıvamına gele­ne dek pişirelim. Çorba pişince ufak doğranmış dere otlarını ekleyip servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder