9 Temmuz 2013 Salı

Beyin Çorbası (Sebzeli)

2 Lt. (8 bardak) et suyu.
100 gr. (1 çay bardağı tepeleme) un.
1 1/2 yemek kaşığı tereyağı.
1 koyun beyni.
1 orta boy patates.
1 orta boy havuç.
Tuz
1/2 demet maydanoz.

Terbiyesi:

2 yumurta sarısı.
1 adet limon.
1/2 bardak su
Beyin Çorbası (Sebzeli) tarifi

1 — Haşlanmış sebzelerle beyni fındık büyüklüğünde doğrayın.
2 — Unla yağı hafifçe kavurun. Et suyu katıp karıştırın, bir iki taşım kaynayınca doğranmış sebzelerle beyni koyup yeterince tuz atın.

3 — Ateşten indirmeden önce terbiyesini koyup kıyılmış maydanoz serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder