5 Temmuz 2013 Cuma

Havuçlu Kek

Malzemeler:
3 çay fincanı, un
1 çay fincanı, sıvıyağı
3 tane, yumurta
2 çay fincanı, toz şeker
2 çay fincanı, havuç
1 çay fincanı, ceviz
1 paket, vanilya
1 tatlı kaşığı, tarçın
1 paket, kabartma, tozu
Sos malzemeleri:
1,5 çay fincanı, toz şeker
1 yemek kaşığı, un
1 paket, vanilya
1 yemek kaşığı, nişasta
Havuçlu Kek Tarifi:

Geniş bir kaba, yumurtaları kıralım, şekeri ilave edip mikser ile, köpürene kadar çırpalım.
Sonra sırası ile, sıvıyağı, unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Son olarak ceviz ve rendelediğiniz havucu karışıma ilave edelim kaşıkla karıştıralım kek kalıbına alalım. 170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Bu arada, sosu hazırlayalım, bir tencereye sütü alalım, üzerine unu, şekeri nişasta ve vanilyayı alalım sürekli karıştırarak pişirelim, kıvama gelen sosu ocaktan alalım.

Kek pişince, kalıptan çıkaralım, sosunu dökelim (kek ve sos ılık olmalı) üzerini cevizlerle süsleyelim yarım saat sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder