9 Temmuz 2013 Salı

Karpuz Reçeli

Malzemeler

6 kg karpuzun kabuğu

2kg toz şeker

1 fincan ıslamak için sönmüş kireç

1 fincan limon suyu,üzerini örtecek kadar su

1 tatlı kaşığı karanfil,kırmızı şeker boyası
Karpuz Reçeli Tarifi


Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.iç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp,karpuz kabukları yslatılıp 1 saat bekletilir.sonra kireçli sudan çıkartilip bol suyla yıkanyp,şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.10 dak daha kaynatın.Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder