9 Temmuz 2013 Salı

Kayısı Reçeli

Malzemeler.

* 1 kg kayısı (şekerpare)

* 5-6 su bardağı şeker

* 1 çay kaşığı limon tuzu
Kayısı Reçeli tarifi

1— Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.
2— Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyutaştırılır.Limon tuzu konur.
3— Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilâve edilip yavaş yavaş kaynatılır.
4— Kıvama gelince üzerinde biriken köpükler alınır.

NOT :

Kızılcık reçeli,erik reçeli ve şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.Yalnız şeftali sert olmalı,dilimlenip kabukları soyulmalıdır.

Kısa Bilgi :

1— Erik barsakarı yumuşatır.

2— Şeftalinin çiçek ve yaprakları kaynatılarak içilirse miğde ve barsak solucanları döşer.

0 yorum:

Yorum Gönder