9 Temmuz 2013 Salı

Krepli Pasta

Malzemeler

Krep İçin

1  su bardağı süt

4 çorba kaşığı un

1 yumurta

Krema için: 1/2 lit. süt

2 çorba kaşığı un

1 portakal kabuğu rendesi

3/4 bardak şeker (veya 20 adet tatlandırıcı)
Krepli Pasta Tarifi


Süt, yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepçeden 3′e ayrılan krep hamurundan bir kepçe tavaya dö­külür, önlü arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır. Diğer yanda süt, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştı­rılarak pişirilir. Hazırlanan kreplerden ilki kelepçeli küçük bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3′ü ilk krepin üzerine dökülür. 2 krep konulur, biraz daha muhallebi dökülür. 3 krep konu­lur, kalan muhallebi en üste dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuyan pastanın üzeri zarları soyulmuş portakal dilimleri ile süslenir. Servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder