9 Temmuz 2013 Salı

Mercimek Köftesi

Malzemeler

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
Tuz
2 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Mercimek Köftesi Tarifi
Ayıklanıp yıkanan mercimek 3 su bardağı su ile suyu­nu çekinceye kadar haşlanır. Ocağın altı kapanıp bulgur ilave edilir. Bulgur şişene dek demlenir. Kuru soğan yemeklik doğ­ranır. Yağ ile kavrulur. Domates salçası konulup kavurmaya devam edilir. Ocaktan alınır. Tuz, kimyon ve pul biber ilave edilir. Mercimeğin üzerine dökülür. İyice yoğrulur. En son çok ince doğranmış taze soğan ve maydanoz ilave edilir. Biraz daha yoğrulur. Köfte şekli verilerek marul dizilmiş servis taba­ğına alınır.


Not :Bulgur lifli bir besin ol­duğu için uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.

0 yorum:

Yorum Gönder