10 Temmuz 2013 Çarşamba

Patates Çanağı

Malzemeler

6 iri patates

1 çay bardağı ince bulgur

1/2 demet taze soğan

1/2 demet maydanoz

Tuz

Kırmızı pul biber

Karabiber

Sıvı Yağ

İçi için:

200 gr. mantar

200 gr. kıyma

1 kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

1 kase sarmısaklı yoğurt

Tuz
Patates Çanağı Tarifi


Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur. Ezilip püre ya­pılır. Bu işlem çok çabuk yapılır ve patateslerin soğumasına izin verilmez. Sıcak olan patateslere bulgur eklenip karıştırılır. Ve demlenmeye bırakılır. Demlenen malzemeye taze soğan, maydanoz, tuz, pul biber, karabiber ve sıvı yağ eklenip yoğrulur. istediğimiz büyüklükte çanaklar yapılır. Diğer yanda yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyma kavrulur. Salça ve mantarlar ilave edilip suyu çektirilir. Patates çanakların içine pay edilir. Ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Servis zamanı sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder