5 Temmuz 2013 Cuma

Patatesli Kek

Gerekli malzemeler

4 adet patates
1 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
100 gam taze kaşar peyniri
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar tuz,
karabiber
taze fesleğen

Yapılışı


Patatesli kek yapmaya ilk önce patatesleri ve havuçları haşlamakla başlayın

Soğuduktan sonra bir kabın içine küp küp doğrayın

Üzerine kaşar peynirlerini küp küp doğrayarak ilave edin

Ayrı bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın

İçine yoğurdu, sıvı yağı, unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpın

Diğer tabaktaki doğranmış patates, havuç ve kaşar peynirlerini bu karışıma ekleyip, üzerine tuz, karabiber ve fesleğeni de ilave edip iyice karıştırın

Kek kalıbınızı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını dökün

5 dakika önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırına her yeri kızarana kadar pişecek şekilde sürün

Pişen patatesli kekinizi fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın


Kekinizin kabından kolay çıkmasını istiyorsanız, fırından kalıbı çıkarır çıkarmaz servis tabağına ters kapatıp üzerine ıslak havlu bırakın. Böylece 5 dakika sonra kendiliğinden kekiniz servis tabağına düşecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder