4 adet patates
1 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
100 gam taze kaşar peyniri
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar tuz,
karabiber
taze fesleğen
Yapılışı
Patatesli kek yapmaya ilk önce patatesleri ve havuçları haşlamakla başlayın
Soğuduktan sonra bir kabın içine küp küp doğrayın
Üzerine kaşar peynirlerini küp küp doğrayarak ilave edin
Ayrı bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın
İçine yoğurdu, sıvı yağı, unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpın
Diğer tabaktaki doğranmış patates, havuç ve kaşar peynirlerini bu karışıma ekleyip, üzerine tuz, karabiber ve fesleğeni de ilave edip iyice karıştırın
Kek kalıbınızı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını dökün
5 dakika önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırına her yeri kızarana kadar pişecek şekilde sürün
Pişen patatesli kekinizi fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın
Kekinizin kabından kolay çıkmasını istiyorsanız, fırından kalıbı çıkarır çıkarmaz servis tabağına ters kapatıp üzerine ıslak havlu bırakın. Böylece 5 dakika sonra kendiliğinden kekiniz servis tabağına düşecektir.
0 yorum:
Yorum Gönder