5 Temmuz 2013 Cuma

Patlıcanlı Börek

GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik)

3 adet yufka

2 adet patlıcan (közlenmiş)

2 yemek kaşığı un

100 gr. beyaz peynir

1.5 su bardağı süt

1/2 çorba bardağı sıvı yağ

Tuz

3 yumurta 1 paket hazır döner
Patlıcanlı Börek Tarifi


Un ve sütü tencereye alıp karıştırarak topaksız bir şekilde muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Bir kenarda bekletelim. Patlıcanları ocağın üzerinde közleyip ince ince doğrayalım. Ufa­lanmış peyniri, patlıcanı, 2 yumurtanın sarısını, 1 yumurtanın beyazını ilave edip güzelce çırpalım. Yufkanın birini tepsimize açalım. Hazırladığımız harem yarısını yayalım. 2. yufkayı büzüp tepsimize yerleştirelim. Kalan harcı da döküp yayalım. Tepsinin kenarından sarkan yufkaları tepsiye çevirelim. 3. yufkayı büzelim ve en üste yerleştirelim. 1 yumurtanın sarısı ile sıvı yağı karıştı­rıp en üstteki yufkanın üzerine sürelim. Böreğimizi kareler şeklin­de kesip fırında pişirelim. Pişmesine yakın her dilimin üzerine hazır döner yapraklarından koyup pişirmeye devam edelim. Dönerler pişince servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder