5 Temmuz 2013 Cuma

Sebzeli Deniz Ürünleri

Malzemeler

3 adet mezgit fileto

250 gr. karides 250 gr. midye (dondurulmuş)

1 adet soğan 2 adet defne yaprağı

Sos İçin: 2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet kereviz

3 çorba kaşığı un

1,5 su bardağı süt

200 gr. gravyer peyniri

1 su bardağı bezelye

1 adet havuç

Üzerine:Yarım su bardağı ekmek kırıntısı Tuz
Sebzeli Deniz Ürünleri Tarifi


Balıkları küp küp doğrayalım. Bir tencereye balık, kari­des, midye ve yemeklik doğranmış soğan koyup biraz su ila­vesi ile 10 dakika pişirelim. Süzüp fırın tepsisine alalım. Yağ ve unu kavurup küp doğranmış kerevizi, havucu ekleyip kavu­ralım. Yavaş yavaş sütü ilave edip 1-2 dakika pişirelim. Ren­delenmiş peyniri ekleyip balıkların üzerine dökelim. En üste ekmek kırıntılarını döküp 200° fırında 20 dakika pişirelim.

0 yorum:

Yorum Gönder