5 Temmuz 2013 Cuma

Tatlı Poğaça

Malzemeler:
3,5 çay fincanı un.
100 gr erimiş margarin
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
2 yemek k. pudra şekeri
2 yumurta sarısı

iç harcı için:
1 çay fincanı reçel
3 yemek k.fındık
üzeri için:
toz yeşil fıstık
reçel şurubu
Tatlı Poğaça tarifi
Hamur yoğurma kabına unu alalım ortasını açalım, margarini ve yumurta sarısını ilave edelim elimizle karıştıralım. Süt, sıvı yağı, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri katıp yoğuralım. Kıvama gelen (kulak memesi yumuşaklığında olacak) hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım. elimizde açalım içine reçel sürelim üzerine file badem alalım ve kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar tutalım.

Pişen poğaçaları servis tabağına alalım, üzerine reçel şurubu sürüp toz yeşil fıstık serpip  servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder