1 paket hazır pasta keki (kakao)
1/2 lit. süt paket labne peyniri
5 kaşık toz şeker
3 kaşık un Keki ıslatmak için:
1 bardak su
1 tatlı kaşığı nescafe
Pastanın üstü için:
1 paket kakao
Tiramisu Tarifi
Pasta kekinin her iki katı ayrı ayrı kaplarda 1 bardak su ve 1 kaşık nescafe karışımı ile ıslatılır. Süt, şeker, un ile muhalebi yapılır. Ocaktan indirince labne peyniri eklenip 5 dakika mikser ile çırpılır. Hazırlanan muhallebinin yarısı kekin alt parçasının üzerine dökülür. Kekin 2. katı yerleştirilir. Kalan muhallebi de bu kata dökülür. Soğuması beklenir. Soğuyunca bir elek yardımı ile kakao bütün pastanın üzerine serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder