10 Temmuz 2013 Çarşamba

Elmalı Güllaç

Malzemeler

•  3 su bardağı süt

•  6 adet güllaç yaprağı

•  1 su bardağı ceviz

•  3 adet elma

•  1 çay kaşığı tarçın

•  2 su bardağı şeker

•  1 su bardağı şeker (elmaya)
Elmalı Güllaç Tarifi

1 Rendelediğiniz elmaları yarım su bardağı şekerle ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyin.

2   Sütü kaynatın. İçine şekeri ekleyin ve kenarlı bir tepsiye dökün. Güllaç yaprağını tek tek batırıp yumuşatın.

3   Yumuşayan güllacı bir komposto kasesinin içine alın. Elmalı içten 1 kaşık koyun. Bohça gibi sarın. Servis tabağına ters çevirin.

4   Bütün güllaçlara aynı işlemi yapın. Kalan sütü ısıtıp üstüne dökün.


5   Narla süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder