10 Temmuz 2013 Çarşamba

Taş Kadayıfı

Malzemeler

•  8 adet taş kadayıf

•  2 su bardağı şeker

•  2 su bardağı su

•  2 çorba kaşığı hindistan cevizi

•  1 su bardağı çırpılmış kremşanti

•  1 adet kivi
Taş Kadayıfı Tarifi

Kadayıfların kenarını çıkarın.Yumurtaya bulayıp kızartın.

2   Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Kızarttığınız kadayıfları şerbetin içine atın. Kısık ateşte kadayıflar şerbetini çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.


3   Hindistan cevizine bulayın. Servis tabağına alın. Ortasına kremşanti veya kaymak koyup, süsleyip servis yapın. Arzu edilirse üzerine meyve konabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder