10 Temmuz 2013 Çarşamba

Pirinçli Pazı

Malzemeler

1/2 demet pazı

1/2 demet taze soğan

1 su bardağı haşlanmış pirinç

2 adet yumurta

3 çorba kaşığı un

4-5 çorba kaşığı kavrulmuş

kıyma

Tuz

Karabiber
Pirinçli Pazı Tarifi


Pazı yaprakları haşlanıp incecik doğranır. Suları iyice sü­zülür. Karıştırma kabında pirinç, yumurta, un, kıyma, incecik doğranmış taze soğan, tuz ve karabiber ile iyice karıştırılır. Teflon bir tavanın dibi azıcık yağlanıp hazırlanan karışımdan kaşık kaşık dökülüp önlü-arkalı pişirilir. Sıcak ya da soğuk servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder