5 Temmuz 2013 Cuma

ŞEFTALİ MARMELATI

Malzeme :

Çekirdekleri çıkmış net 1 kg. şeftali

150 gr. su

1 kg. toz şeker

100 gr. glikoz

3 gr. limon tuzu veya 1 çay kaşığı
ŞEFTALİ MARMELATI tarifi

Şeftalinin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkar­dıktan sonra 1 kg. net olarak reçeli pişireceğiniz tencereye koyup suyunu ilâve ediniz. Orta ateş­te karıştırarak 3-4 dakika kaynatıp limon tuzu­nu ve şekeri ilâve ediniz.

Karıştırarak kaynatınız. Sonra 219 nolu reçete­ de tarif ettiğim gibi kaynatıp kıvamına getiriniz. Ateşten alıp glikozunu İlâve ediniz. Ezme maki­nesinden veya süzgeçten tamamen geçirip yarı sıcaklığını kaybedince kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder